Residential Building H2 in Göppingen

Spacious rooms and breakthroughs inside – special shaping in exterior design: optimal use was made of the build-on plot of land in the northern part of Göppingen.

The driveway leads up to the basement level with garage and storage areas; inside are also the building technology room, cellar areas and a workroom. On the outside, a staircase leads up to the entrance of the house. When entering the ground floor, visitors are greeted by a vestibule two stories high.

In the kitchen and dining area on the same level, another breakthrough has been made to the gallery area on the upper floor. There you will find bedrooms and bathrooms. The incidence of light and visual connections over two levels give the rooms both transparency and warmth. The living area on the ground floor was again lowered slightly, thus bordering the balcony and terrace without steps.

Project details

Title: Residential Building H2 in Göppingen

Building contractor: Private

Task: Planning and new construction of a single-family house on three levels

Completion: 2014

Remarkable features: Controlled aeration and ventilation system with heat recovery

Copyright: Friedemann Rieker (photography)

Christian Gaus in Göppingen, DE auf Houzz
Back

Share this:

language filter